בדרך לתקציב 2015: ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה התיקון לחוק האנג’לים

מטרת תיקון החוק היא להגשים את המטרה המקורית של החוק – להגדיל את ההון הזמין להשקעות בסטארט-אפים בשלבים מוקדמים ■ עד היום כמעט ולא נעשה שימוש בחוק ורק עשרות בודדות של חברות נהנו ממנו

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (א’) את התיקון לחוק האנג’לים שמטרתו לעודד השקעות של משקיעים פרטיים (המכונים אנג’לים) בסטארט-אפים צעירים באמצעות הטבת מס.

חוק האנג’לים, שנחקק ב-2010 חזר לשולחן הממשלה לאחר שהחוק המקורי היה בלתי ישים. מטרת תיקון החוק היא להגשים את המטרה המקורית של החוק – להגדיל את ההון הזמין להשקעות בסטארט-אפים בשלבים מוקדמים. אלא שעד היום כמעט ולא נעשה שימוש בחוק ורק עשרות בודדות של חברות נהנו ממנו בגלל שהוא נוסח באופן שמנע את ההטבה ממשקיעים בחברות אינטרנט ומובייל, המהוות חלק משמעותי מהשקעות אנג’לים. כעת מנסה הממשלה להסיר את החסמים הבירוקרטיים.

הבעיה המרכזית בחוק המקורי היתה חוסר ודאות למשקיע – האם יהיה זכאי ליהנות מהטבת המס. בחוק המקורי נקבע כי משקיע יקבל אישור להטבה רק בתום תקופה של 3 שנים ובתנאי שהחברה תעמוד בתנאים נוקשים. ההוראות בחוק המקורי קבעו כי במשך שלוש שנות ההטבה לפחות 70% מהוצאות הסטארט אפ יוקדשו למחקר ופיתוח (מו”פ) – שיעור גבוה במיוחד לחברות שאינן עתירות טכנולוגיה.

עוד נקבע כי בשתי שנות המס הראשונות לקבלת ההטבה, הכנסות הסטארט-אפ לא יעלו על 50% מהוצאותיו על מו”פ. סעיף זה יצר מצב אבסורדי שבו כדי שמשקיע יהנה מההטבה, יש לו אינטרס שהחברה לא תגדיל את ההכנסות. בנוסף, החוק לפני התיקון קבע כי אישור הזכאות להטבה מתקבל רק בתום שלוש שנים.

לכתבה המקורית הקליקו כאן