המטה הקיברנטי הלאומי חתם באחרונה על הסכם שיתוף פעולה ייחודי עם ארצות הברית, שמנגיש מאגרי מידע עתירי נתונים לחוקרים מהאקדמיה ולחברות סטארט-אפ בעולם הגנת הסייבר
“נביא לקפיצת מדרגה בתשתיות המחקר והפיתוח של הסייבר הלאומי ולשיתופי פעולה בינלאומיים בתחום. יחד עם אותם גורמים, נקפיץ את התחום”, כך אמר ניר פלג, ראש אגף בכיר למחקר ופיתוח במטה הקיברנטי הלאומי במשרד ראש הממשלה.
פלג אמר את הדברים בראיון בלעדי לאנשים ומחשבים לרגל חתימתו של הסכם לשיתוף פעולה בין המטה ל-PREDICT (ר”ת Protected Repository for the Defense of Infrastructure Against Cyber Threats – המאגר המוגן להגנת תשתיות נגד איומי סייבר). במסגרת ההסכם יוכלו גורמים ישראליים להיחשף למאגרי מידע של הגוף האמריקני. מטעם ישראל חתמו על ההסכם אנשי המשרד לביטחון פנים (המקבילים לאנשי המשרד האמריקני להגנת המולדת, שיחד עם צוות PREDICT חתמו על ההסכם מטעם ארצות הברית) ואנשי המדען הראשי במשרד הכלכלה, שעובד בתחום מול החברות.
PREDICT הוא מיזם שהוקם ב-2008 כדי לגשר על הפער בין היצרנים של מוצרי אבטחת המידע ומפתחי הטכנולוגיה בתחום, הן מהצד המסחרי והן מזה האקדמי. מטרת הגישור היא למנף את המידע הקיים, לשתף אותו ובכך להאיץ את הפיתוח, העיצוב והייצור של הדור הבא של פתרונות האבטחה המקוונים.
“המאגר הזה היה נגיש עד לא מזמן רק לחוקרים אמריקניים וישראל היא השלישית מחוץ לארצות הברית שנכנסת לשיתוף פעולה בתחום, לאחר קנדה ויפן”, ציין פלג.
לכתבה המקורית, לחצו כאן